תכולת ניקל במזון- למה זה חשוב?

ניקל היא סוג של מתכת המצויה בסביבתנו באופן טבעי, באדמה, במים, באוויר.
היא נחוצה לתפקודי הגוף במינונים נמוכים. לא מספיק ברור התפקיד שלה בגוף, אולם נוכחותה נמצאה כחיונית לשלל תפקודים בגוף, במינונים קטנים.
בהיותה מתכת העמידה בפני חימצון עושים בה שימוש רב בתעשיות שונות, והיא מצויה באופן ניכר מסביבנו כל הזמן. אם זה בכלי מטבח, בתכשיטים, בבטריות, במטבעות, באבזמים וכפתורי בגדים, בכלי עבודה, במבנה החזיות (לא רק בקרסים, גם בברזלים הפנימיים), במסגרות למשקפיים, בטלפונים סלולריים, בסתימות וגשרים לשיניים, בכלי נגינה, בשתלים ובציוד רפואי לסוגיו (פרוטזות, למשל) ועוד. העולם המודרני הביא לכך שהחשיפה למתכת הזו (ול…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.