אדובו, נזיד בשר מהפיליפינים

ספר האוכל הפיליפיני עליו סיפרתי בפוסט הקודם כולל ים של אפשרויות בישול שלא מכאן וממנו שליתי את המתכון למאכל הלאומי הפיליפיני, אדובו (Adobo). מדובר בנזיד בשר והפירוש המילולי של השם הוא רוטב או מרינדה (מספרדית). ואכן, ניתן למצוא אדובו גם בספרד, אבל הייחוד של האדובו בפיליפינים הוא הרוטב על בסיס חומץ בו מתבשל הבשר. זה יכול להיות חומץ קוקוס, חומץ אורז או חומץ מקנה סוכר. החומץ מעניק לתבשיל "אריכות חיים" ולכן ניתן לשמר אותו זמן ממושך יחסית.

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: הגרגרנית )

סגור לתגובות.