איך ומדוע לברור את גרגרי החומוס

כשאומרים "לברור" בהקשר של הכנת אורז, דגנים או קטניות, מתכוונים לטכניקה ספציפית של ניקוי – שיטה עתיקת יומין, מעט מפרכת אך יעילה למדי, שטרם נמצא לה תחליף. אם נתקלתם בה במתכון לחומוס שלנו ודילגתם, אז כדאי לקרוא הפעם עד הסוף. הרעיון פשוט: קודם להשריה, מפזרים את הגרגרים (במקרה של החומוס) על מגש גדול ומתחילים למיין אותם, אחד אחד או בקבוצות קטנות. גרגרים בעלי צורה וצבע תקינים הולכים לצד אחד; גרגרים מעוותים, שבורים, בעלי צבע לא תקין וכדומה, הולכים לצד השני. כן, זה יכול לקחת זמן. אם אתם בוררים מתחילים, יהיה עליכם להשקיע כ-15-20 דקות בכל ק"ג גרגרים….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: חומוס להמונים )

סגור לתגובות.