גרטן כרובית וברוקולי

הגרטן הינו תבשיל קדירה אפוי מהמטבח הצרפתי המצופה ברוטב חלבי סמיך של גבינה, שמנת מתוקה, חמאה או פירורי לחם.
ניתן להשתמש בירקות שונים כקישואים, תפוחי אדמה, בטטה והפעם בחרתי להשתמש בצירוף המוצלח לדעתי של כרובית וברוקולי, שילבתי כאן מספר מרכיבים של הגרטן והתוצאה היתה מאפה רך ונימוח בציפוי סמיך וטעים. טיגנתי בצל בחמאה והדבר הוסיף לטעם הסופי.
הגרטן מתאים כתוספת וכמנה בפני עצמה לצד סלט טרי.
הירקות יכולים להיות טריים או קפואים ומשך זמן הבישול זהה.
נראה שגם מתכון זה הושפע מביקורי האחרון באיזור היער השחור בגרמניה הגובל גם בשטחי צרפת ואני מניחה שבקרוב אמשיך להעלות מתכונים בהשפעה זו….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: יופי במטבח - הבלוג של חיה אילונה דר )

סגור לתגובות.