ימים של עגבניות

עוד פעם שבת
כל שבוע היא מגיעה וכל שבוע היא משמחת מחדש
זמן להכנס למטבח, לראות מה יש במקרר
עגבניות ופלפלים בהמוניהם
בשר טחון שמחכה חסר סבלנות לראות מה יהיה בסופו
ההחלטה נפלה – – –
ובימים אלו של חפירות על מהות העגבניה
ברוטב יהיו ים של עגבניות שרי טריות
ושום

אז מה זאת כל ההתלהבות הזאת מעגבניות?
מה יותר מושלם מפרוסות מלפפון טרי ופריך
עם שמן זית ומלח גס על פרוסת לחם שיפון
שעליה חתיכת גבינת גאודה או קצ'וטה?
ובחזרה לעגבניות: מרוסקות בבלנדר אוף-וויט החתיך
ומבושלות עם שום מוזהב בשמן זית
וכוס ציר עוף, מלח, פלפל, סוכר, כמון, פפריקה וקינמון
20 דקות על אש קטנה
ובנתיים: חצי קילו בשר טחון עם בצל קצוץ,
ים פטרוזיליה, מלח, פלפל, שום, פירורי לחם
וכוס אורז
מכינים את הפלפלים היפהפים
ממלאים שלושת רבעי
ומבשלים בתוך הרוטב ארבעים דקות לפחות
ועוד קצת לתת להם לנוח ולספוג את הניחוחות
מחר הם יהיו יותר רכים וטעימים
אבל אני כבר בלעתי אחד ישר מהסיר
שיהיה שבוע מחאה מעולה

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.