יסודות הניגוב המצרי

עאדל אמאם גדול הקומיקאים המצריים הוא זה, שממנו למדתי את טכניקת הניגוב והטבילה. מיותר לציין כי מדובר בניגוב וטבילת  הפיתה או הלחם ברוטב  של האוכל הנאכל ועוד מיותר לציין שהלמידה נעשתה בזמן צפייה בסרטים הערביים של יום שישי בואך לפני כעשרים שנה – מיותר אבל ציינתי.
סרט אחד זכור לי במיוחד בו עאדל שיחק סטודנט עני וממורמר, באחת מן הסצנות בו הוא סעד  את ארוחת הצהריים, אימו לסרט הגישה תבשיל כלשהו ברוטב עגבניות  ולצידו פיתה דקה ושטוחה. עאדל בצע את הפיתה לחתיכות קטנות וטבל במהירות שלוש פעמים ברוטב ואז ניגב קלות את חתיכת הפיתה על דופן הצלחת ודחף אותה במהירות לפיו. אני הוקסמתי ואימצת…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: הגרגרן )

סגור לתגובות.