לחם "רטוב"

קרדיט
המתכון מבוסס על לחמרקו רטוב של עודד משפונדרה.
מתקבלת כיכר קטנה-בינונית (השתמשתי בחצי מהכמויות של עודד), שנגמרת די מהר 🙂

רכיבים
250 ג' קמח (מומלץ 50% לבן, 50% מלא)
6 ג' / כפית גדושה סוכר
4 ג' / כפית גדושה שמרים יבשים
כוס מים פושרים (240 מ"ל)
2 ג' / כפית מחוקה מלח

הכנה
תחילה יש לנפות את הקמח לקערה, להוסיף את הסוכר והשמרים ולערבב.
כעת נוסיף את המים – ונערבב עם כף (עץ/מתכת – העיקר שלא תתעקם) עד לקבלת מרקם אחיד לח, ודביק.
נוסיף את המלח, ונערבב שוב לפני ההתפחה הראשונה.


נכסה את הקערה (למניעת התייבשות) ונתפיח חצי שעה עד להכפלת נפח הבצק:

כעת נשמן קלות את תבנית האפייה. אני ממליץ על תבנית גמישה מסיליקון – הרב…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: בישולימ'ס )

סגור לתגובות.