מרק חלבי של שבועות

אני יודעת, כל הרשת מפוצצת במתכונים לשבועות. ימבה עוגות גבינה, פשטידות וכל מיני כאלה.
אני לא כזו מעריצה גדולה של מאפים ושל מוצרי חלב, אולם אחד הפוסטים באחד מבלוגי האוכל הזכיר לי את המרק החלבי שסבתא שלי תמיד מכינה בתקופה זו של השנה [גם אצלנו זה מרק רומני, מאזור טרנסילבניה]. המרק הזה מתאים גם לשבועות, כי אוכלים אותו עם שמנת, אולם הוא בעיקר מתאים כי זו העונה של השעועית הצהובה הטרייה.

זה מרק שמכינים מחומרים דיי פשוטים ובסיסיים בסה"כ. אם אין שעועית צהובה טרייה, אפשר תמיד להשתמש בזו הקפואה (זה מה שקרה לי בהתחלה……

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.