סוף עונת התפוזים

או: עוגת תפוזים בסיר פלא

עוגת תפוזים

תפוז הוא אחד הפירות הכי ישראלים שיש. אני לא חושבת שאפשר לחשוב על חורף ישראלי מבלי קישור אסוציאטיבי לתפוזים. יש משהו בריח שלהם, בצבע, בטעם, שישר מזכיר חורף ישראלי במיטבו. בתור מעריצה נלהבת של כל פירות ההדר (ושל חורף בכלל), אני מאוד אוהבת תפוזים, במיחד כאשר משלבים אותם באפייה. משהו בחמיצות המתוקה שלהם משתלב מצויין בבישול ובאפייה בפרט. וכן, אני יודעת שחמוץ מתוק זה אקסימורון אבל אין דרך טובה יותר לתאר את טעמם של תפוזים….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: טעמים שרואים מכאן )

סגור לתגובות.