עוגת השזיפים של אהרוני

עוגה טעימה לימי הקיץ ועכשיו מתחילה עונת השזיפים . אפשר להכין את העוגה גם עם דובדבנים …

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול1
חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית

מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט.
מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ברוכים הבאים למטבח שלי )

סגור לתגובות.