פרנץ' טוסט אפוי עם תאנים וגבינה כחולה

אני משוכנע שאין אחד שלא אכל בילדותו לחם מטוגן "כי אוכל לא זורקים" ובטח ובטח שלא לחם. 

ההורים היו טובלים אותו בביצה טרופה עם חלב או בלי והיו מגישים עם סוכר (או לא) וקינמון (או שלא) אחרי שעבר טיגון קצר בשמן חם.
יום אחד, בלי להודיע לאף אחד, שינו את הלחם המטוגן למילה פלצנית בשם פרנץ' טוסט. השם בלועזי בעל השיק הצרפתי נתן ללחם המטוגן אוירת חו"ל בניחוח או-לה-לה וכך השתכנענו לשוב ולאכול את הלחם השוחה באמבטיית הטיגון. טוב, אז לא מדוייק. בטרם אתם צולבים אותי על חילול הקודש של הלחם הצפרתי המטוגן, ראוי לציין שמדובר בחלת בריוש ויש המחמירים שמטגנים בחמאה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ביסטייל - אוכלים ונהנים )

סגור לתגובות.