ציר עצמות bone broth

ציר הוא דרך נפלאה לנצל שאריות שנותרו לנו מבישולים ואף לקבל לעצמנו ממש מעין תוסף מזון מרוכז.
כוונתי לציר עצמות- בקר, עוף וגם דגים.

ציר ירקות טוב בעיקר להעשרת טעמים של מנות, אולם הבישול הארוך לא בהכרח משאיר לנו הרבה ערכים תזונתיים.

ואת אלה אנחנו דווקא מחפשים ומוצאים בצורה נפלאה, זולה, זמינה ומקיימת בציר עצמות, או כפי שהוא קרוי באנגלית bone broth
יש לי כמעט תמיד במקרר כלי ובו אני שומרת שאריות של גזר, סלרי, דלועים למיניהם ועוד
יש אתרים שלמים שמוקדשים לנוזל המיוחד הזה, שמסבירים את חשיבותו, ערכיו ואיך הוא יכול לסייע לנו.
אומר בקצרה רק שזו גם דרך לנצל שאריות וגם להפיק מינרלים שיושבים עמוק בעצמות ואינם זמינ…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.