קצרים בעלמה: מרק מלפפונים טחון קר

מרק מלפפונים קר

דומה מאוד לצזיקי שכולם מכירים, אבל הטחינה של זה בבלנדר הופכת את הכל למפתיע וטעים יותר: טעמים עדינים ורעננים של מלפפון, עם קצת יוגורט וקצת שום-שמיר. הרעיון מבוסס על מרק דומה שאכלתי במסעדה הקטנה שבה ביקרנו תמיד בבודפשט (היא נקראת  M, למקרה שאתם נוסעים לבודפשט בקרוב), אבל שם במרכז המרק לא הייתה כפית יוגורט אלא גבינה לבנה רכה שיוצרה במקום (סוג של ריקוטה) והמים של המרק עצמו היו מי-הגבינה שלה (המים שמטפטפים מהחיתול שבו מגבשים גבינה).

מאחר ואני לא הולכת לשלוח אתכם לטפטף גבינה בחיתול, בטח שלא במתכון קצרצר, הלכתי על יוגורט במקום ויצא משובח. הסיום של המרק וההוספה של דברים פריכים משדרגת אותו פלאים, ולכן…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: דברים בעלמה )

סגור לתגובות.