סאבג'י הודי (רק פחות חריף)

לפעמים עד הרגע האחרון אין לי מושג מה אני הולכת להכין ואז פתאום נוחתת עליי ההשראה. באמת! אני יודעת שזה נשמע מוזר, אולם זה ממש יכול לעבוד כך.
הפעם אפילו קרה שהתחלתי להכין עם סיר בינוני ותו"כ ההכנה גיליתי שאין מצב שהוא יספיק לי ושאני חייבת לעבור-ממש עכשיו- לסיר גדול יותר, כדי שיכיל את כל מה שאני מתכננת.
רציתי להכין איזשהו תבשיל בסגנון הודי (לא חריף כמו שאוכלים שם) ובגלל שלא הצלחתי להחליט מה, החלטתי להכניס את הכל בתבשיל אחד, גם את האָלוּ (תפו"א), גם את הגוֹבּי (כרובית) ואפילו את המאטאר (אפונה). חשבתי גם על פאלאק (תרד), אם כי בסוף החלטתי שלא, כי אז יהיה סיכוי נמוך יותר שהגדולה שלי תצטרף אליי…

חומרים

חופן זרעי כוסברה
חופן זרעי חרדל (מכל סוג שיש לכם)
מעט שמן זית
בצל גדול
כמה עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
2-3 תפו"א בינוניים
1/2 כרובית
כמות כזו וכזו של אפונה (אם יש טרייה מעולה, אפשר גם קפואה)
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת קארי (מי שרוצה יכול להוסיף גם פלפלים חריפים)

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב (למדתי מהטעות שלי) עם מעט שמן זית וכשהוא חם זורקים אליו את הזרעים. נותנים להם להתפצפץ ולהוציא את הארומה שלהם

מריחים את זה?

ומייד מוסיפים את הבצל להזהבה. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות החתוכות עם מלח גס ונותנים להן להוציא את הנוזלים שלהן. אחרי מספר דקות מוסיפים את הפלפל האדום לערבוב של כדקה

אח"כ מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת התבלינים הנוספים. מערבבים היטב ומוסיפים נוזלים (מים/ ציר ירקות/ עוף) לפי הצורך. זה לא צריך להיות מאד נוזלי- מרקי, אלא יותר תבשילי

כשמגיע לרתיחה מקטינים את האש וממשיכים לבשל. אחרי בישול של לפחות חצי שעה (בודקים שתפוחי האדמה והכרובית התרככו), מוסיפים את האפונה, מערבבים, מתקנים טעמים ומכבים את האש

אפשר בשלב הזה לזרוק פנימה עלי תרד, אוכל עלים ירוקים אחרים (כוסברה תבוא פה מעולה!).

אפשר להגיש על אורז בסמטי מלא, או לצד קציצות או לביבות

אפשר עם טחינה בצד, אבוקדו או קצת יוגורט (למי שאוכל מוצרי חלב).

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.