ענן ושמו ריקוטה

הכל התחיל בביקור במחלבת "ארץ זבת חלב ודבש"*, בו צ'ופרתי בחבילת גבינת ריקוטה שהיתה יום לפני תאריך התפוגה.
הייתי חייבת לחשוב מהר כיצד לנצל אותה, ונפל הפור על עוגת ריקוטה ושוקולד מהספר "עוגות גבינה" של רות אוליבר.

מסיבה שלא ברורה לי, כמות הסוכר היתה לא הגיונית ברמות שלא ניתן לתאר, ומצאתי את עצמי מוסיפה עוד גבינה, ועוד ביצה (פתאום נהייתי סקפטית לגבי הרעיון של מלית לא אפויה), וקמח, ועוד ועוד, וכך נולד מתכון חדש ומשובח.

זוהי לא עוד עוגת שוקולד-גבינה. גבינת הריקוטה מתמסרת לחיך, היא רכה וענוגה ואין לה את החמיצות של גבינה לבנה או גבינת שמנת**. שכבת השוקולד היא למעשה עיסת כדורי שוקולד מושחתת….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אור נגהות )

סגור לתגובות.