פויקה עוף בשורשים ואורז מלא

"פויקה" עוף – כמה פשוט, ככה טעים…

4 כרעי עוף עם העור*
שורש סלרי 
שורש פטרוזיליה 
4-5 גזרים
2-3 בצלים
1 ראש שום קלוף וקצוץ גס
1-4 פלפל ירוק חריף טרי (לפי הטעם…) קצוץ דק
1 כוס אורז מלא
1 בקבוק יין אדום יבש
מלח

כלים:
מחבת גדולה
סיר ברזל (או כל סיר שנכנס לתנור)

הכנה:

לחתוך אך השורשים לקוביות קטנות של כחצי ס"מ. 
לחמם המחבת ולהשחים העוף  מכל הצדדים – קודם על העור. לא נדרש שמן, העור נמס חלקית ומספק את הסחורה.
למרוח שכבת שמן דקה בסיר הברזל (לנגב עם מגבת נייר עודפים) ולחמם….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: culinati )

סגור לתגובות.