פסטו עשבי תיבול (הידוע בכינויו "ירוקת")

ממרח/פסטו עשבי תיבול

1 צרור פטרוזיליה – שטוף, מיובש וחתוך גס
1 צרור כוסברה – שוטף, מיובש וחתוך גס
3 בצל ירוק – שטוף, מיובש וחתוך גס
0.5-1 פלפל חריף  ירוק טרי – לפי מידת החריפות של הפלפל והעוקץ הרצוי
שום (3-8 שיניים, לפי הטעם)
שמן זית
מלח

להכניס את כל המרכיבים פרט לשמן למעבד מזון עד שהוך למחית. להזליף שמן זית בזמן העיבוד עד לקבלת המרקם הרצוי – לא מדדתי כמויות… אפשר לעשות מקרם לח עד שומני לפי איך שמתחשק 🙂
להוסיף מלח לפי הטעם

אפשר לשנות/להוסיף עשבים – ארוגולה/נענע/בזיליקום וכיד הדמיון הטובה ולשחק עם כמויות השום והפלפל.

לשימוש כממרח, על בשר, לערבוב עם טחינה, למריחה על עוף בתנור…
אפשר גם להוסיף צנובר…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: culinati )

סגור לתגובות.