פטה כבד (כבד קצוץ)

מי צופה ב"אח הגדול"? מי מכור ל"אח הגדול"? אני, אני, אני ואני. פשוט מכורה. בייחוד לאביבית. איזה תותחית לא יאומן.
ראיתם אותה ביום שישי האחרון? כשהיא הכינה את ארוחת הגורמה? נו, תותחית או לא? כמובן שלא נשכח את כל ה"סו שפים" שהיו לה, אבל בשורה התחתונה תוך כדי ערבוב של הקצפת להגיד לכל אחד מה לעשות ולזכור כל כך הרבה פרטים. שוב אני יגיד את זה תותחית.
שלא לדבר על זה שהכל נראה כל כך טעים!!
כל כך מצא חן בעיניי שהחלטתי יאללה אני מכינה גם. ביום שישי הזה המשפחה המורחבת אוכלת אצלי ויאללה בא לי לפנק אותם.
החלטתי להכין פטה כבד עם צנימים וריבת בצל, צלי בשר בתנור, פטריות שמפיניון בתנור, עוף עם תפוחי אדמה, כרוביות וחצילים מטוגנים בציפוי קריספי מוגשים ביחד עם סלסה רוחה וכמובן אורז כי איך אפשר בלי. אופס רגע, כמעט ושכחתי את המנה הראשונה, דגים מבושלים ברוטב חריף (בסגנון מרוקאי).
טוב יאללה לעבודה, נתחיל מהכבד.
 
 
 
 
פטה כבד
 
החומרים:
 
קילו כבדים
מעט שמן לטיגון
2 בצלים גדולים
פלפל שחור
מלח
3 ביצים
חצי כוס אגוזים ופיסטוקים קצוצים
 
אופן ההכנה:
 
לקצוץ את הבצלים לרצועות גסות
לחמם שמן במחבת, להוסיף את הבצלים הקצוצים ולטגן היטב עד שהבצלים  מקבלים מרקם שקוף.
להוסיף את הכבד, לתבל במלח ופלפל שחור ולטגן היטב עוד כ – 7 דקות עד שהכבד משחים אבל לא נשרף. צריך לדאוג שהכבד יהיה עדיין רך בפנים לכן יש לקחת אחרי 4 דקות חתיכת כבד ולבדוק האם היא עשויה מבפנים ולפי זה להמשיך לטגן.
 לי לקח בערך 7 דקות טיגון.
במקביל לבשל 3 ביצים בסיר עם מים חמים לביצים קשות.
להסיר את הכבדים מהאש ולצנן.
להסיר את הביצים מהאש לקלף ולצנן.
אחרי שהכבד והביצים התקררו להכניס את הכבדים ביחד עם הביצים למעבד מזון ובפולסים קצרים לטחון אותם לעיסה  (להקפיד שזה לא יהיה כמו ממרח אלא יותר כמו עיסה חלקה).
לשמן תבנית אינגליש קייק ולפזר בקרקעית שלה את הפיסטוקים והאגוזים הקצוצים.
לשטח מעל את הכבד ולדחוס אותו היטב עד שיווצר מלבן מסודר.
להכניס למקרר לשעתיים ומעלה.
להוציא מהמקרר, להפוך בעדינות את תבנית האינגליש קייק על צלחת הגשה מלבנית , ולחלץ את הכבד בעדינות.
בהגשה זה נראה כמו עוגת כבד מכוסה בפיסטוקים ואגוזים. לפרוס פרוסות ולהגיש לצד טוסטים וריבת בצל. 
אם אתם שואלים אותי אני מגישה את העוגה שלמה ופורסת בשולחן, אין מה לעשות אני מכורה למחמאות!! ותאמינו לי המחמאות יגיעו בלי סוף.
 
 

נראה כמו עוגה

Filed under: כבד קצוץ, כבדי עוף, מתכונים, פטה כבד, ריבת בצל

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: Romi's cookies )

סגור לתגובות.