תבשיל בסגנון דאל מקהאני

זה אחד התבשילים הטעימים ביותר שיש למטבח ההודי להציע בעיניי.
הוא עשיר וקרמי בזכות השימוש הנרחב בחמאה ובשמנת.
זוכרת שאח שלי היה אוכל ממנו בכמויות כשטיילנו שם…

במקור זהו תבשיל עם עדשים שחורות ושעועית אדומה.
מאחר ושעועיות כבדות לי מדיי (בטח ובטח בקיץ) ואני כמעט לא אוכלת מהן, עדשים בלבד בהחלט התאימו לי ולכן זו ואריאציה על המתכון המקורי.
לא הכנתי אותו חריף בכלל, אם כי אתם מוזמנים להוסיף פלפל חריף, או אבקת צ'ילי

חומרים

1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
1 כוס עדשים שחורות קטנות
1 בצל גדול
2-3 שיני שום
פיסת ג'ינג'ר
3-4 עגבניות בשלות (כן, אפשר גם שימורים….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.