תותים בקצפת

השבוע אני בעניין של דברים קטנים כאלה. פחות של ארוחות שלמות.
כך יצא.
ואחד הדברים שמאד התחשקו לנו השבוע היה תותים בקצפת.
כל כך פשוט, כל כך מובן, כל כך חורפי כזה.
איך לא חשבנו על זה קודם?
הקינוח המושלם, המכיל חומרים טובים, קל מאד להכנה ומשמח את כולם

איילה אכלה בעיקר את הקצפת, או אולי הקצפת אכלה אותה…

חומרים

כמה תותים שרק תרצו
מיכל שמנת להקצפה (הרבה % שומן, יאמי!)
אפשר מעט סוכר/ אבקת סוכר, אם כי לא ממש חייבים

אופן ההכנה

חותכים את התותים ומניחים בקעריות הגשה.
שופכים את השמנת לכלי המתאים להקצפה (החלפנו 2 קערות באמצע, כי זה התחיל להשפריץ. יש לנו מיקסר ידני, וגילינו שכדאי לעבוד איתו עם קערה גבוהה יחסית)

שף הבית

מפנק את אחותו בטעימות ישר מהמקור

מי שרוצה יכול להוסיף כפית של סוכר/ אבקת סוכר (שמתערבבת טוב יותר. אני מכינה לבד, בשמה סוכר במטחנת קפה/ תבלינים, עד שמופיעה האבקה הלבנה… מהסוכר החום, מהקנים, האורגני ובלה בלה בלה. בכ"ז זה סוכר, כן?).
מתחילים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וחלק.
שופכים את הקצפת על התותים.
שדרוג מדליק שנזכרתי בו מהילדות: לגרד שוקולד מריר מעל. ממש קצת, רק בשביל הפתיתיות

אפשר גם הפוך- תותים על קצפת (גם ככה הכל מתערבב מיד)

יאמי לגמרי!

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.