תפוח בדבש

לכבוד השנה העברית החדשה וכל חגי תשרי, הכנתי קינוח אלגנטי של תפוח בדבש,
התפוח תיפקד כגראטן תפוחי עץ, שכבות דקות של תפוחים נערמות אחד על השני יחד עם סוכר ומתקרמלות בתנור 
למשך כשעתיים ואז חיתוך לקוביות גדולות.
הדבש כיכב כחלת דבש אמיתית, של כוורת עם כל הדונג, ללעיסה אינטנסיבית של דבש.
החלת דבש התיישבה על פרוסת גבינת ברי נדיבה, מעל החלת דבש מעט טימין וזילוף שמן זית, כך שחותכים ביס עם סכין ומזלג של הגבינה והחלת דבש ליצרת ביש כיפי וטעים. לצד הגבינה והדבש הגראטן תפוחים הגיע עם מעט פירורי קראמבל וגלידת שמנת חמוצה ולסיום קרם שמן זית. 
הקרם שמן זית נוצר בעזרת גליסה/ גלייס, חומר מקסים המסמיך שמנים ש…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.