‫אינו עשוי להכיל עקבות גלוטן‬

אני חושב שאת הזמן המועט שיש לי עכשיו, בתקופה הזאת של החיים, אני מנצל בעיקר כדי לנשום. וגם זה לא קורה לעיתים תכופות. בין קריאת המחזה דון ז'ואן, צפיה במחזה בתיאטרון גשר (עיבוד מאוד מקורי ושונה מהמחזה המקורי של מולייר), לימודים, עבודה, ניהול פורום המתכונים של תפוז, חובות כאבא וחובות כבעל, נשאר קצת זמן למה שאפשר לקרוא לו "חיים". (או במשפט אחד – אין לי זמן לנשום).

אז בזמן המועט הזה, צריך לתחזק גם את הבלוג וגם לספר לעולם על ההשקה של הקמח החדש של תמי בן דוד שהולך לעשות מהפיכה לצליאקים (או סתם למי שנמנע מגלוטן). כאחד שקצת מודע לקשיים ולבעיות בהם נתקלים הצליאקים אני מאמין שהקמח החדש של תמי הוא לא פחות ממהפיכה.  את הקמח קיבלתי לפני מספר שבועות להתנסות ורק בגלל שאשתי ביקשה ממני להפסיק להכין לה עוד ועוד ועוד דברים נטולי גלוטן הפסקתי…(פשוט כי זה לא הסתדר עם הדיאטה)

אז דבר ראשון, לפני שאתם ממשיכים לקרוא את הפוסט, אני מבטיח שאת המתכון תוכלו לעשות מקמח לבן רגיל. דבר שני, אם אתם מכירים חולי צליאק, שעדין לא שמעו על תמי ועל הקמח שלה (נדמה לי שהוא נמצא בסיביר הבן אדם הזה) ספרו להם על המפיכה.

להבדיל מהקמחים היעודיים נטולי הגלוטן, הטעם, הערכים התזונתיים ושוב, חסרי הטעם, הקמח הזה הוא פשוט תחליף אחד לאחד לקמח לבן (נכון לעכשיו הסייג היחיד הוא שהקמח לא יכול לשתמש כתחליף לבצק שמרים אבל תמי עובדת גם על זה). מאז שאשתי הפסיקה לאכול גלוטן הכנתי עם הקמח הזה אין ספור מאכלים: החל משימוש בקמח להסמכת מרקים, הוספת הקמח לפשטידות, הכנת בצק פריך (שאף אחד לא האמין שזה נטול גלוטן) וגם עוגיות פריכות עם פיסטוקים וחמוציות.

המתכון פורסם באוסף המתכונים הכי טובים של מגזין גורמה ואפילו הבאתי את המתכון כשבאתי להתארח אצל עוגיו.נט. מאז שהכנתי את העוגיות בפעם הראשונה, הכנתי אותן גם בפעם השניה, השלישית, הרביעית והפסקתי לספור מאז. עוגיות ממש ממכרות.

 

זה צילום עם קמח לבן אבל אני נשבע שזה יוצא אותו הדבר עם קמח תמי

 

עוגיות חמאה עם פיסטוקים וחמוציות

מצרכים:

  1. מאה ושמונים גרם חמאה מרוככת
  2. שליש כוס אבקת סוכר
  3. חצי כפית גרידת תפוז
  4. רבע כפית מלח
  5. חצי כפית קינמון
  6. כוס וחצי קמח תמי או קמח לבן
  7. חצי כוס פיסטוקים
  8. שליש כוס חמוציות מיובשת
  9. ביצה טרופה
  10. רבע כוס סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:

  1. בקערת המערבל להקרים חמאה, אבקת סוכר וגרידת תפוז עד לקבלת קרם אוורירי.
  2. לעצור את המערבל ולהוסיף את המלח ואת הקינמון.
  3. לעבד עד לקבלת תערובת אחידה ולהוסיף את הקמח בשלוש פעמים עד קבלת בצק אחיד.
  4. להוסיף את הפיסטוקים והחמוציות ולערבב במינימום ערבובים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לצנן מעט את התערובת עד שניתן לעצב את הבצק.
  6. מגלגלים שני גלילים ובעזרת להב של סכין, הופכים את הגלילים למרובעים.
  7. מצננים לפחות שעתיים ולאחר הקירור מורחים בביצה טרופה ובוזקים אבקת סוכר.
  8. פורסים לעוגיות דקיקות בעובי 30 עד ארבעים מ"מ ומסדרים בתבנית אפיה עם מרווחים.
  9. אופים שמונה דקות בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות.

אז איפה קונים את הקמח הזה?

פה:

 

  • פתח-תקוה (ובאמצעות האתר משלוחים לכל הארץ) – גלוטן פרי, המפלסים 6 פתח-תקוה טלפון 03-9191027
  • צפון – סטודיו תופינים, הושעיה 050-7272016
  • באמצעות האינטרנט עד הבית – לוינסקי עד הבית 052-8836262;
  • רחובות וסביבותיה – חיבוק של טעמים ארנון קרן 052-2771709
  • ירושלים – נעומי לוי שגיב 050-7381303
  • אילת – רוז זילכה – זוהרון 5 אילת – 077-5571314
  • באר שבע – הממלכה המתוקה של נעמה – הניירטה סולד 4 מול הקשתות(מלון לאונרדו) באר שבע 0526628186 / 0774602163
  • אשדוד – מורן שוקולד – הציונות 133/6 אשדוד – 052-3392962
  • תל-אביב – מותק בוטיק סוכר – שד' יהודית 15 – 03-5613562
  • אזור/יהוד/נווה מונוסון – מיתוש – מוני רוקח – כצנלסון 21 בית דגן – 054-7671803
  • עמק חפר – Scream – אורן דגן כפיר – דרך מול ים 1, כפר ויתקין – 054-5924015
  • חיפה – אביבה גייזנברג – רח' היסמין 6 רמות יצחק נשר – 054-4767476
  • בעלי חנויות/מתעניינים אחרים – דן דייויס, חברת 'אילנות' – 054-5270092

 

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ‫מה יש לאכול‬ )

סגור לתגובות.