‫שורשים בתנור עם בלסמי‬

 

שביעית מהחיים מבוזבזת של ימי ראשון. לא חבל לאבד זמן יקר במטבח? את הנשנוש הזה מכינים תוך 5 דקות ומשאירים לתנור לעשות את השאר.
את הרעיון לאפייה עם בלסמי לקחתי מתוכנית של ג'יימי אוליבר, ואחרי כמה נסיונות גיליתי שאני אוהב להכין את הגירסה הזו שהיא פשוטה עוד יותר.

 

 

קחו כמה גזרים וסלקים. אני מחכה. חזרתם? יופי .
אפשר להכניס פנימה כל שורש שעולה על הדעת, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזרים סגולים ולבנים וגם קולורבי שהוא לא שורש אבל מספיק חייזרי כדי שאף אחד לא יחשוד שדבר כזה גדל מעל האדמה. הבעייה שהסלקים צובעים הכל באדום, ולכן אני משדך להם רק גזרים רגילים שהשפעת הצבע פחות חזקה עליהם.

 

 

ממש עכשיו אחרי הגשמים הראשונים של הסתיו השורשים מגיעים לשוק כשהם מפוצצים בטעמי אדמה ומתקתקים מתמיד. למתכון הזה אני ממליץ דווקא על הבייבי סלקים בשביל האפייה האחידה. אפשר כמובן להשתמש בסלקים גדולים, אבל אז מקבלים קוביות ולא צורות טבעיות. לא חבל?
ובקיצור, את הגזרים פורסים לפלחים עבים, ואת הסלקים לחצאים. את השלב הזה רצוי להכין עם מבוגר אחראי.

זורקים הכל לתבנית, משפריצים שמן זית ו-4 כפות בלסמי (עם ההאצבע על פיית הבקבוק, ולפזר בלי בושה). מלח, פלפל ואם יש לכם טימין, 2 גבעולים ממנו יתקבלו בברכה.
מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל-45דקות או עד שהירקות רכים. בזמן האפייה הבלסמי מצמצם ועוטף את הירקות בזיגוג דביק וטעים שרק מגביר את המתיקות הטבעית שלהם. החמיצות של הבלסמי נעלמת לגמרי, אז אל חשש.
מומלץ לנער מעט את התבנית באמצע הבישול כדי להרטיב חלקים שלא נגעו ברוטב ולדאוג שלא יתייבשו.

 

 

אפשר לאכול מיד כשזה יוצא, או אפילו קר אחרי יום יומיים במקרר.
זה נהדר עם יוגורט סמיך, אבל אני אוהב לשפוך אותם על שלולית טחינה מפוצצת בלימון שהופכת מיד לורודה במגע עם הסלקים.

 

 

 

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ‫פתיתים‬ )

סגור לתגובות.