זכרון של סטודנטים מורעבים

את פאי התפוחים הטוב ביותר אכלתי עם א. בפראג
בבית קפה אלמוני כשבחוץ מינוס משהו
אבל פאי התפוחים הפרטי שלי
הוא זכרון של סטודנטים מורעבים
והזכרון מוחשי כמו סצנה מסרט אהוב:
אני ול. אחרי יום רצוף הגשות בבצלאל
עומדים מעל מחבת מהבילה גדושה
בתפוחים ותבלינים ועוד כל מיני


במטבח קטן כמו קופסא שלא עוצר את ל. מלהפליא
מתחת ידיו עוד ועוד מאכלים ומגדנות
והוא נואם לי באריכות על המתכון והחמאה אהובתנו
ועל הרוטב לפסטה שהוא מתכנן להכין מחר

המתכון אבד ובשיחותינו ל. ואני מסתפקים בנוסטלגיה
וגעגועים למטבחים ומרפסות של דירות מושכרות..
ֿ
היום התחשק לי לקלף ולחתוך,
רציתי להגזים ולהסתבך עם הרבה שלבים
רציתי חמאה ורציתי להדליק את התנור

המתכון הוא של רוני ונציה והוא נקרא טארט תפוחים צרפתי
קצת זלזלתי בשמו— עד שטעמתי
החמאה לא אכזבה…
זה באמת צרפתי, זה מעודן ונעים
זה מרגיש כמו קונדיטוריה טובה בסן-ג'רמן
* * *
וכעת אני נפרדת מאלו מכם שלא משתייכים לקוראי המתכונים
בי!!

* * *

עשיתי שינויים קלים אבל הוא ממש 90% שלה
עבודה: שעתיים שינה של פיצי לא כולל הכנות בבוקר של הבצק
מצרכים:
טארט של אוטולנגי- מושלם!
330 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר (שמתי פחות)
180 גרם חמאה קרה בקוביות
קליפה מוגרדת מחצי לימון
רבע כפית מלח
חלמון
2 כפות מים קרים

שמים במעבד מזון (או בכל דרך אחרת)
מוסיפים את הנוזלים בהדרגה- כמה שצריך
עד שנהיה בצק פירורי
מוציאים ומאחדים לכדור
(אני חילקתי לשניים והקפאתי כדור אחד)
מתה על בצק פריך!
מקררים שעתיים ומעלה ואח"כ
מרדדים לעלה דק דק בין שתי שכבות ניילון נצמד
(שמתם לב למשטח המגניב- כל כך אמריקאי!)
מרפדים תבנית 24-26 משומנת
ודוקרים במזלג
מקררים שוב חצי שעה
אופים רבע שעה על 180 או עד שהבצק נראה יבש

לאטימת הבצק אחרי האפייה:
כפית ריבת מישמש
כף ברנדי
מבשלים כמה שניות ביחד ליצירת סירופ קל
מברישים על הבצק לפני הנחת המילוי

למילוי:
6 תפוחים ירוקים מקופלים וחתוכים לקוביות
4 כפות מיץ לימון
קליפה מגורדת מלימון
חצי כפית קינמון
אני הוספתי גם רבע כפית הל וכפית וניל
5 כפות סוכר

מבשלים הכל חוץ מהסוכר והוניל במחבת גדולה
עד לריכוך+ מועכים קצת תוך כדי
אחרי 20 דקות מוסיפים גם את הסוכר והוניל
וממשיכים לבשל עוד קצת עד שממש משחים ורך

לחלק העליון:
5 תפוחים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות דקות
דואגים שהפרוסות ישארו צמודות כדי להעביר אותן אח"כ לעוגה
בצורת מניפה
50 גרם חמאה
2 כפות אבקת סוכר
מרכיבים את העוגה:
בצק אפוי–ועליו:
שכבת ריבה דקה—ועליה:
מילוי —-ומעליו:
תפוחים פרוסים במניפות- מתחילים מבחוץ
ויוצרים שבלול נחמד
מורחים מעל הכל 50 גרם חמאה מומסת- יאמי
מפזרים עם מסננת אבקת סוכר
אופים 40-50 דקות על 180
עד שהבצק משחים והתפוחים גם
ואהו- זה היה ארוך
ד. וש.- מחכים לכם מחר עם העוגה- שנשארה כמעט שלמה!

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.