פאי שוקולד ,מייפל פקאן

מזמן לא היה כאן מתכון של משהו מתוק….(:

הנה מתכון לפאי מדהים בטעמו ..את המתכון קיבלתי מהקונדיטור אייל לוי בסדנא שעשיתי אצלו.
בצק פריך:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1 ביצה
מלח
תמצית וניל
גרידת תפוז

מלית:
45 גרם סוכר חום
225 גרם סירופ מייפל
וניל
150 גרם שוקולד מומס
50 גרם חמאה
3 ביצים
175 גרם פקאנים

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מכניסים למעבד מזון חמאה קרה, קמח וסוכר ומעבדים בפולסים ליצירת בצק פירורים (כעבור שניות ספורות).
מוסיפים בפעם אחת את הביצה, המלח והתבלינים ומעבדים שוב בפולסים עד ליצירת בצק.
נותנים לבצק לנוח מינימום 20 דקות מרדדים ומניחים בתבנית ואופים אפייה עיוורת 15 ד…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ברוכים הבאים למטבח שלי )

סגור לתגובות.