פריזייה עם קרם שיבוסט – שם מפוצץ לעוגה צרפתית כשרה לפסח

טוב, הרשומה הזאת היא אילתור על בסיס המתכון הנפלא הזה :פריזייה פיסטוקים עם קרם שיבוסט . הסיבה היחידה שאני כותבת אותה היא כדי לפשט את המתכון ולהוסיף הבהרות, גם כדי שאוכל לשחזר את המתכון שוב :) .
אז העוגה נשמעת נפלא, גבוהה רכה ועדין לא מוס. מוסים תמיד היו לי כבדים מידי, יותר מידי שוקולד ויותר מידי שמנת כדי לקבל "נפח". העוגה הזאת משלבת קרם פטסייר ומרנג איטלקי, שניהם מצריכים מעט מיומנות לעשייה אבל שווים כל רגע, השילוב בינם הוא זה שמשך אותי להכין את העוגה, לא ידעתי אם היא תצא יציבה מספיק גם לאחר קירור (ולא רק הקפאה) ואם המרנג לא ישבר, טוב, ברור שאם אני כותבת את המתכון אז הוא הצליח יותר מאשר…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: סוף שבוע )

סגור לתגובות.