כל היום היא לשה לשה


דברים שצריך להספיק לעשות בחיים:
* לאכול מקרון ב'pierre herme' בפריז
* לעשות שופינג בטוקיו
* יס מקס
* ילד או שניים
* לאפות לחם

לא משנה הסדר,
אבל אם לבחור באופציה הקלה והזולה…
אני אפיתי לחם בפעם ראשונה לפני שנה
ל. המוכשר שלח לי את המתכון של אורנה ואלה
וחוויתי הארה!
התהלכתי במטבח כטווס – אני אורנה! 
לפני כמה חודשים קיבלתי מה. האופה המופלאה
מתכון ללחם כוסמין ואז זו הייתה התאהבות של ממש
שידכתי בין המתכונים
והמצאתי את לחם אורנה ואלה מ 100% כוסמין מלא
תשאלוני- מה לנו ולכוסמין?
תעשו גוגל! 
ובגדול: יותר משביע ויותר טעים
אבל האמת המשמינה היא שזה לא כל כך פשוט
פשוט  – כי למי יש זמן? (חוץ ממני?)
מחר לדוגמא תקחו יום מחלה
גם ככה אתם עובדים קשה ויש לכם צינון קל
בבוקר תלכו לסופר ותקנו את הרשימה שבסוף
תרוצו הביתה להכין את הבצק
תכינו לכם ארוחת בוקר עם הטוסט הקנוי האחרון
תעמידו מכונת כביסה,
תעדכנו את הסטטוס בפייסבוק (אני אופה לחם)
תקפצו לחנות כלים לקנות תבנית יפהפייה ללחם שלכם
(–> לא לקנות סתם מחבת יפה שלא צריך)

עכשיו אפשר ללוש פעם שניה ולהעביר לתבנית החדשה
תעברו לספה לשעה עם הפנאי פלוס או הורים במשרה מלאה שהקלטתם אתמול
תעבירו את הכביסה למייבש,
ולתנור—>
כעבור חצי שעה נוספת: חייכם השתנו לנצח!
@ @ אפיתם לחם @ @ @ @ @ @ 
אפשר להזמין כרטיסים לפריז!
(התמונה האחרונה היא מלפני שנה – הלחם הראשון שאפיתי של אורנה ואלה)
ולסקרנים:
לקוראי המתכונים:
בקערה שמים:
500 גרם קמח כוסמין מלא
(אפשר גם חצי מלא וחצי לא מלא אם רוצים לחם יותר אוורירי)
תבלינים: אפשר כמובן לשנות לפי הטעם שלכם!
כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית כוסברה טחונה/גרגרי כוסברה טחונים
שתי כפיות מלח
–מערבבים טוב–
בנתיים בכלי נפרד:
כוס מים (חמימים) +8 גרם שמרים יבשים
מערבבים טוב ומחכים כמה דקות
מוסיפים את המים לקמח וגם:
שתי כפות שמן זית
שלוש כפות סילאן או דבש
ועוד מים לאט לאט לפי הצורך: 50-150 מ"ל
לשים 6 דקות ביד או במיקסר עם וו לישה
אפשר ורצוי להוסיף צימוקים/אגוזי מלך שבורים/עגבניות מיובשות/כל מה שטעים
יוצרים עיגול חתיכי ושמים בקערה מקומחת עם ניילון לפחות שעה
עד שמכפיל את הנפח
*יש הגורסים שאפשר להתפיח פעם אחת ישר בתבנית משומנת-
לא ניסיתי
מוציאים מהקערה, לשים שוב – בקטנה (כמה שניות)
ומעבירים לתבנית מאורכת משומנת היטב היטב
מתפיחים שוב חצי שעה- שעה
מחממים תנור ל220 מעלות
מברישים בביצה ומפזרים סומסום או קצח או שניהם
אופים 10 דקות על חום גבוה ועוד 20-30 דקות על 180
או עד שיוצא קיסם יבש והלחם בצבע מהמם
אני פורסת כשזה קר לגמרי ומקפיאה

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: אז מה את עושה כל היום )

סגור לתגובות.