סינמון רול’ז ב-5 דקות

בואו נדבר שנייה על מאפיות בישראל. לא, לא על כל מיני פאטיסרי’ז ובולנג’רי’ז ושאר מילים בצרפתית שאפשר למצוא רק ברחובות חד-סטריים בתל אביב. ברוב המקרים מדובר בג’אנק בתצורתו הנלוזה ביותר (יש לקרוא: הכיפית ביותר): בליל של בצק מלוואח הזה שממולא בצורה רנדומלית על סקאלה שנעה בין רסק תפוחי אדמה ומונוסודיום גלוטומט לקורנפלור, מרגרינה ותמצית וניל. מבין המאפים העבשים האלה יש כמה שמיצבו את מעמדם כקלאסיקה ישראלית של ערבי הורים ופגישות ממשלה: בורקס תפו”א, בורקס פטריות, רוגלעך, קרואסון (אעלק קרואסון) שוקולד. אבל דווקא מבין כל הערב-רב של חומרי הטעם יש מאפה אחד שאורו זורח בעיניי מעל…

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: פוד-גבר )

סגור לתגובות.