שקדיות, שקדים, פאי מרציפן

פאי מרציפן מושחת
השקדיות פורחות! כן, באיחור (מאוד לא אלגנטי) של כמעט חודשיים, אפשר סוף סוף לראות פריחה לבנה-ורודה מקשטת את צידי הדרכים, הוואדיות והחורשים. שורשיו של השקד עמוקים מאוד ולעומת זאת – הוא לא גבוה, לכן הוא יכול לשרוד גם במקומות בהם אין הרבה מים ולעמוד בגבורה בפני תקופות יובש. השקדיות היו אמורות לפרוח לקראת ט"ו בשבט. כך הבטיחו לנו בגני הילדים מאז ומעולם אבל השנה, מזג האוויר הלא החלטי הצליח לבלבל גם אותן וכך מצאנו את עצמנו בשלהי אדר א' בואך אדר ב' נטולי פריחה. עד עכשיו….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: תופינים - נגיסות מהחיים )

סגור לתגובות.