אורז מוקפץ בסגנון אסיאתי

אז מה צריך?

כוס אורז שבושל מראש -קר (זה טעים גם אם אורז מלא- אבל אז צריך להשרות כמה שעות, לשטוף היטב, ולבשל).
כ3 כוסות ירקות חתוכים לרצועות(גזר, כרוב, פלפל, פיטריות,קולורבי,נבטים)
חצי בצל בינוני פרוס
3 שיני שום כתוש
חצי כפית זנגוויל מגורד ( קפוא או טרי)
2-3 כפות שמן קנולה (או אחר רק לא זית)
3-4 כפות רוטב סויה.
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט צ'ילי יבש

בסיר רחב, או מחבת גדולה, שמים שמן, זנגוויל ושום ו וצ'ילי יבש מתחילים לחמם. לאחר כדקה, מוסיפים את הירקות שחתכנו לרצועות ומטגנים.

קודם את הבצל, מחכים שיתרכך מעט ואז מוסיפים את הגזר, ולקראת הסוף מוסיפים פלפל וכרוב. ממשיכים לטגן תוך ערבב (הקפצה) עד שכל הירקות התרככו מעט. שימו לב המטרה היא שהירקות יישארו מעט פריכים.
מוסיפים את האורז.
מערבבים שוב. בצנצנת שמים רוטב סויה + רוטב צ'ילי שופכים על האורז. נותנים לטעם להיספג כדקה,טועמים ואם צריך מוסיפים עוד רוטב סויה , מלח פלפל . מכבים את האש ומגישים.

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.