גזר אפוי עם שמנת חמוצה וג'ינג'ר

מתכון שפרסמתי ב 2007 ושכחתי ממנו.
אז חזרתי אליו וניסיתי, וואלה- יצא טעים!

זוהי מנה שמצאתי בזמנו אגב עלעול בספר על תרבות אוכל אירופאית. מקורה כנראה ברוסיה והיא מצוינת כתוספת או כחלק ממנות פתיחה בארוחה


חומרים

    1/2 ק"ג גזר

    כף ג'ינג'ר טחון
    כפית מלח (רצוי גס)
    1/4 כוס חמאה (או 50 גרם)
    מיכל שמנת חמוצה

    אופן ההכנה

    שוטפים את הגזר ופורסים- אפשר לעיגולים דקים או לרצועות דקות. תלוי במראה הרצוי.
    מניחים בקערה את הגזר עם הג'ינג'ר והמלח ומערבבים היטב



    נותנים לשבת 30 דקות לפחות ומסננים את הנוזל שנוצר (לא האמנתי לזה, מסתבר שבאמת יצא!…

    (קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

    סגור לתגובות.