מתכונים לכבוד שורש העונה: ארטישוק ירושלמי, מהר מהר לפני שיגמר לנו!



קבלו את נבחרת המתכונים לשורש העונתי העונה לשם ארטישוק ירושלמי:
הארטישוק שבכלל לא ארטישוק וגם לא הגיע מירושלים
איך נותנים שם לשורש כה מפואר שבכלל לא מזכיר את השם שלו?
הארטישוק הירושלמי הינו  צמח המכיל פקעות אשר מגיע לגובה של 2 מטרים,שמו העברי התקני חמנית הפקעות, לראשונה עובד על ידי האינדיאנים עד שהופיעו האירופאים בשנת 1605 וטיפחו את גידולי הירקות בקיפ קוד .
בצרפת ובמרוקו לארטישוק הירושלמי יש מקום של כבוד במטבח הקולינרי.
ואין לו קשר כלל לירושלים!
אבל מה זה חשוב, כעת זו העונה להנות ממנו.
הוא נראה כמו שורש ג'ינג'ר ומזכיר בטעמו את הליבה של הארטישוק המוכר לנו….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: avitality סדנאות בישול בריא )

סגור לתגובות.