פיגם

פיגם או רודה,זהו עשב תבלין פחות מוכר ופופולרי ממשפחה מאוד ידועה, של פירות ההדר.כמו ההדרים גם הפיגם ריחני מאוד,ארומה לימונית מרירה ואם מריחים טוב טוב מרגישים אפילו פסיפלורה.
הפיגם משמש כעשב הרחה להרחקת עין הרע ולו גם תכונות רפואיות כגון המרצת הדם,עוזר נגד שיעול וכו' וכו'.
העדה הפרסית משתמשת לרוב לכבישת זיתים בפיגם שמוסיף טעם טוב,אך היעוד הכי טוב שלו לדעתי הוא לעשיית שמן.
שמן זית יחד עם פיגם שיושב כמה שבועות הוא בין השמנים הטובים שטעמתי.שילובו בסלטים,דגים נאים ועוד מתבל את החומר גלם בארומה נפלאה ומיוחדת….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: שובב קולינרי )

סגור לתגובות.