~רוגלך שוקולד


מתכון מעולה של אורן גירון האחד והיחיד

לבצק:


500 גר' (3.5 כוסות) קמח


110 מ"ל (כ-1/2 כוס) חלב פושר


20 גר' שמרים יבשים


80 גר' (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר


5 גר' (1 כפית) מלח


2 ביצים


100 גר' חמאה רכה

לשים במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה, וללוש במשך 5 דקות.


להוסיף את החמאה וללוש במשך עוד כ-3 דקות.


להעביר את הבצק לקערה ולהתפיח מכוסה במקום חמים עד הכפת הנפח (או לילה במקרר).



מילוי:


80 גר' (כחצי כוס) קקאו


150 גר' סוכר חום


150 גר' חמאה מומסת


קורט קינמון 1 ביצה טרופה למריחה




לסירופ:


300 גר' סוכר (1.5 כוסות) 150 מ"ל מים (2/3 כוס)



לאחר התפחת הבצק, לרדד 1/4 מכמות הצבק למלבן רחב (כ-30 ס"מ)….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ברוכים הבאים למטבח שלי )

סגור לתגובות.