‫צ'אי הודי‬

 

כנראה שבשביל זה המציאו את החורף.
כך תכינו לעצמכם תה מתובל וריחני שיחמם אתכם מבפנים ויעשה גוד טיים למערכת החיסונית. כי שוקו חם זה כל כך 2011.

צ'אי מסאלה הוא תה הודי מתובל וריחני שמפיץ ניחוחות משכרים בכל הבית. זה אמנם לא קצר ופשוט כמו למזוג מים על תיון קנוי, אבל מספק וטעים הרבה יותר. החוק היחיד הוא שצריך להקפיד על תבלינים טריים ולא טחונים. היתרון שהם ממש זולים ונשמרים מלא זמן, אז אין תירוצים. תצטיידו וצאו לדרך.

 

 

מה צריך

לכל אדם
1.5 כוסות מים
2 פרוסות ג'ינג'ר
מקל קינמון
5 תרמילי הל
2 ציפורן
מעט מאד פלפל שחור (4-5 גרגירים)

ובנוסף
סוכר חום
חלב
תיון ארל גריי רגיל או כל תה שחור

לעבודה

הכמויות של התבלינים מותאמות לכוס וחצי של מים, שהופכים בסוף לכוס משקה אחת (שליש מהמים מתאדים).
על כל אדם נוסף מוסיפים עוד כוס וחצי מים ואת כל התבלינים מכפילים בהתאם.
אני בדרך כלל מכין 3 מנות ושותה הכל לבד 🙂

 

 

מכניסים את כל התבלינים לסיר
את הג'ינג'ר פורסים לפרוסות, לא צריך לקלוף.
את ההל מועכים כדי לשבור את התרמיל, וכך מאפשרים לטעם הזרעים לצאת.
ואת הציפורן, הפלפל השחור והקינמון מוסיפים כמו שהם.
התיון נועד לתת צבע ואת טעם הבסיס של התה. אותו לא מכפילים בניגוד לשאר, ותיון אחד יספיק גם לסיר גדול של עד 8 אנשים.

אני מדגיש שוב שלא משתמשים בתחליפים אבקתיים. לא אבקת ג'ינג'ר, לא אבקת קינמון, לא אבקת ציפורן ובטח שלא פלפל שחור טחון.

 

בישול
מוזגים על התבלינים את כמות המים בהתאם ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים לאש בינונית, ומבשלים חצי שעה לפחות, ועד שעה אם יש לכם זמן.
בזמן הזה שליש מהמים יתאדו, והטעם יתרכז. אפשר לסגור מכסה ולקבל כמות גדולה יותר אבל פחות עשירה בטעם.

 

 

המתקה
צ'אי טוב צריך להיות מתוק, אבל אני אוהב להוסיף סוכר רק לקראת הסוף כשהטעם של כל התבלינים כבר פרץ מהם והתייצב, אחרת זה די על עיוור.
צריך בערך 2 כפיות סוכר על כל מנה (של כוס וחצי מים), אבל תרגישו חופשיים לשנות. לא לשכוח לערבב מעט שהסוכר ימס.

 

חלב
לא לוותר עליו! החלב מחליק את כל הטעמים ומרכז אותם יחד. בלעדיו התוצאה שונה מאד ואפילו ייבשה מעט. מומלץ להשתמש בחלב הכי שמן שיש לכם. מוכרים היום חלב של 3.6 אחוזים והוא נהדר לצ'אי.
מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול כשהמים כבר ממש כהים וספוגי טעמים. ממשיכים לבשל עוד רבע שעה על החום הכי נמוך, ומערבבים מדי פעם כדי למנוע את הווצרות הקרום.

בצ'אי המסורתי משתמשים בהרבה מאד חלב, לפעמים כמעט חצי חצי עם המים. אני מעדיף כמות הרבה יותר קטנה ובעצם מוזג ממנו את אותה הכמות שהייתי מוסיף לכוס קפה (כפול מספר כוסות המים כמובן)
אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים צ'אי, תמזגו ממש מעט ומשם תחליטו אם בא לכם עוד.

 

 

אחרי רבע שעה של הבישול עם החלב זה מוכן. הצבע חום ואטום, ומזכיר למראית עין נס קפה, אבל הריח מסגיר שמדובר במשהו מפנק הרבה יותר…
אני אוהב לשתות מכוסות קטנות ולמזוג כל פעם קצת כדי לשמור על החום, אבל תרגישו חופשיים להנות ממנו גם במאג גדול, כזה שאוחזים בשתי ידיים שמציצות מהכירבולית.

 

 

 

———————–
לגזור ולשמור
———————–

מכפילים את המים והתבלינים במספר האנשים.
פורסים את הג'ינג'ר, את ההל מבקעים, ומוסיפים את כולם ביחד עם התיון לסיר
מרתיחים, מורידים לאש בינונית ומבשלים עוד חצי שעה עד שעה
מוסיפים סוכר, מערבבים
מוסיפים מעט חלב
ממשיכים לבשל עוד 15 דקות
יאמ יאמ!

 
 
 

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ‫פתיתים‬ )

סגור לתגובות.