יום העצמאות פרק 3. מהי הטחינה האהובה עלי?

לקראת בוא יום העצמאות, החג האהוב אלי ביותר, הלכתי ללב שורש הטעמים. את הפלאפל כבר חקרתי, את הפרגיות טעמתי אז נשאר לעשות מבחן טעימה של מספר יצרני טחינה.
מתברר, שישראל היא בהחלט מעצמת טחינה בהשוואה לשאר היצרנים הגדולים בעולם כמו ספרד, מרוקו וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה.

הטחינה של דורון הקבבון. צילמה איה

את השומשום מביאים לאפריקה, בעיקר מאתיופיה ומה שיפה הוא, שכיוון שגם העיר שכם ידועה כיצרנית טחינה רצינית ביותר. בכל שכם, מטרופולין פלסטינאי, יש כ-20 יצרנים שונים, אנו מכירים בעיקר את היונה ואת הגמל אבל תתפלאו, יש עוד….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: ביסטייל - אוכלים ונהנים )

סגור לתגובות.