לבנה בייתית מהירה

יצא לנו מן שבוע כזה של כבישות והכנות יותר מסורתיות, אז זו הזדמנות גם לשתף בלבנה שבתי הכינה, לפי מתכון של סבתא שלה (לא, זה לא משהו מסורתי כזה. רק משהו שסבתא שלה מכינה והיא התלהבה מזה ורצתה גם. זה לא עבר במשפחה).
חמותי מכינה לעצמה את הלבנה מיוגורט פשוט.
הכנה פשוטה וקלה.
אז הכנו גם
חומרים
1/2 מיכל גדול של יוגורט רגיל של תנובה (אנחנו התחכמנו והשתמשנו ביוגורמה- מחלב כבשים)
מגבות נייר
אופן ההכנה
בקערה מניחים 2-3 מגבות נייר סופגות רגילות ושופכים אליהן את היוגורט
משאירים אותו בחוץ, לפחות 12 שעות (אפשר גם 24 שעות)
המים נפרדים מה"תוכן" של היוגורט וכך נוצרת הלבנה
כשזה מוכן, מסננים ומעבירים את הלבנה לכלי….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: מה יש לְצהריים? )

סגור לתגובות.