לביבות בטטה אפויות- ללא גלוטן

אפשר להציע לכם מתכון דיאטטי ללביבות?  בטח יהיה מי שירים גבה ויתהה איפה היית לפני שבועיים? אז זהו שאני מאמינה שבחגים צריך לחגוג . ולביבות של חנוכה אמורות להיות מטוגנות . אין מה לעשות זה חג פך השמן ולכן לעניות דעתי אין מקום לדיאטות. אז קבלו כעת לביבות בטטה אפויות  , מאד קלות להכנה.

לביבות בטטה אפויות- ללא גלוטן

800 גר לערך בטטות
ביצה אחת
כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח,פלפל, פפריקה
תרסיס שמן

מקלפים כ 600 גר בטטה, וטוחנים אותן במעבד מזון בפומפייה דקה.
את יתרת הבטטות שוטפים היטב ומבשלים עם קליפה במים או מכניסים בכלי מתאים למיקרוגל ואופים כ5 דקות עד שמתרכך. מקלפים את הבטטות המבושלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
בתבנית שמתאימה לתנור, מניחים נייר אפיה ומשמנים אותו (רצוי בספריי). כעת יוצרים לביבות (אפשר להשתמש בפורמה על מנת שיצאו עגולים ואחידים). מרססים מעל שמן. אופים כ15 דקות, הופכים מרססים שוב בשמן ואופים עד 15 דקות. סה"כ 30 דקות אפיה.
מגישים מיד.
גיוונים אפשרים- מי שאוהב יכול להוסיף לתערובת מעט סוכר חום וקינמון, או לחליפין אפשר להוסיף לתערובת לפני האפייה מעט גבינה צהובה.

לביבות גבנה מתוקות

לביבות עדשים

לעטקס

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.