לחם מקמח מלא ושיבולת שועל

רכיבים
כוס מים בטמפרטורת החדר
כוס וחצי קמח מלא + לבן (ביחס של 50%-50%)
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שיבולת שועל

הכנה
במתכון הזה יש הרבה תמונות – כי לדעתי זו הדרך הכי מוצלחת להעביר את הדגשים לגבי הבצק.

מתחילים בערבוב הקמח בקערה, כדי לפורר את הגושים ו"לאוורר" את הקמח.

מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

כעת נתחיל להוסיף מים לתערובת היבשה. כל פעם נוסיף ממש קצת, נערבב ונחכה שכל המים ייספגו בבצק.
כדאי להוסיף כל פעם רבע מכמות המים שנשארה בכוס, וכך קטן הסיכוי להפוך את הבצק לעיסה דביקה ומבאסת ללישה….

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: בישולימ'ס )

סגור לתגובות.