מוס תפוחי עץ (אפשר גם בלי סוכר)

כל ארוחה צריכה סיום מתוק. אצלנו נהוג להגיש, בדרך כלל, בסוף הארוחה קינוח פירותי. אחד הקינוחים הכי פופולאריים בארץ הוא סלט הפירות. אולי הוא כל כך נפוץ בגלל שפע הפירות שנמצא בארץ, או אולי בגלל שזהו קינוח פרווה.

דווקא בתקופת החורף יש פחות פירות בשוק ומחירם גבוהה למדי, אז זו סיבה נפלאה למוס תפוחי עץ.

זהו קינוח שממש קל להכנה וניתן להכינו גם ללא תוספת סוכר כך שהוא מתאים גם ל"סוכרתיים" .

חומרים:

2 קופסאות רסק תפוחי עץ ( רגיל או ללא סוכר)

2 חלבונים

2 כפות סוכר או כמוסוכר

מעט תמצית וניל

1/4-1/2 כפית אבקת קינמון

לקישוט:

2-3 גרנולה או אגוזים קצוצים

מה עושים:

מקציפים את החלבונים לקצף חזק. מוסיפים את הסוכר או כמוסוכר. כשהקצב קשה, מוסיפים ומקפלים בעדינות את רסק התפוחים, תמצית וניל וקינמון.

מחלקים לכוסות מעטרים בגרנולה או באגוזים או בפלח תפוח עץ.

גיוונים אפשריים –אפשר לקלף 2-3 תפוחי עץ חמצמצים לחתוך לקוביות להוסיף מעט מיץ תפוזים או לימון ומעט סוכר או סוכרזית להכניס בכלי שניתן לאטום ומתאים מיקרוגל,ולבשל במיקרו כמה דקות עד לריכוך. בכוסות ההגשה אפשר לשים שכבה מוס שכבה תפוחי עץ אפויים ולסיים בשכבת מוס. לקשט ולשמור במקרר עד ההגשה.

קינוחים פרווה נוספים:

מוס תותים

תפוחי עץ ביין

אגסים שיכורים

שטרודל תפוחי עץ

בננה מטוגנת

smore

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.