מרק עדשים כתומות

הכי טעים שיש בחורף מרק עדשים כתומות. חצי שעה בישול ועוד כמה דקות לקילוף…….וזהו יש מרק נפלא.

תיהנו!

מה צריך?

1 כוס עדשים כתומות

2 כפות גריסי פנינה.

1 גזר

1 בצל

150 גר' דלורית או דלעת

1 כף שמן

1 כפית שום קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

כ 10 כוסות מים.

מה עושים?

את המרק הזה נרסק בסוף ולכן אין צורך לחתוך את הירקות קטנים מדי . לחתוך את הבצל לחתיכות אפילו גדולות, את הגזר לקלף ולחתוך לפלחים וכך גם את הדלעת/דלורית.

מחממים בסיר כף שמן –מזהיבים בה את הבצל ומיד לאחר מכן מוסיפים גזר ודלעת ומערבבים כדקה.  לאחר מכן מכניסים שום ועדשים. מוסיפים את התבלינים ( מלח אני מעדיפה להוסיף בשלב יותר מאוחר), מוסיפים 8-10 כוסות מים מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מכוסה כחצי שעה.

 לאחר מכן טוחנים בבלנדר מוט או רגיל.

מחזירים את הסיר לאש ומבשלים ללא מכסה עוד 15 דקות.

 טועמים, מתקנים טעם ומגישים חם.

לשדרוג, אפשר להגיש עם כמה טיפות שמנת לבישול, או יוגורט , ניתן לקשט בקרוטונים או לחליפין בגרעיני דלעת. אפשר להגיש עם לחם.

להשלמת הארוחה מומלץ לעיין גם:

(קיראו ו/או הגיבו להמשך הפוסט אצל כותבו: לא על האוכל לבדו )

סגור לתגובות.